Lacrosse

watislax
Lacrosse in het kort: Het is een snelle, tactische en technische teamsport. Van oorsprong werd de sport gespeeld door de indianen in Noord Amerika die het “The Creator’s Game” noemen. Voor hen gaat het meer dan alleen om het bewegen. Je team is een familie en de spelers zijn een gemeenschap. Het spel is een gift van de natuurgoden. 
toplaylax

Lacrosse is een van de oudste sporten ter wereld. Meestal wordt het uitgelegd als een combinatie van ijshockey en basketball, of een soort van ‘hockey door de lucht’, maar lacrosse is het fundament waarop deze sporten gebaseerd zijn.

Lacrosse is een sport die door mannen en vrouwen verschillend beoefend wordt. De mannen spelen met een dieper netje in hun stick, waardoor de bal lastiger af te pakken of te onderscheppen is. Daarom is de variant die zij spelen fysieker en dragen zij meer bescherming. De vrouwen spelen met een minder diepe ‘pocket’ en hebben een technischer variant waarbij snelheid en balbehandeling belangrijk zijn.

De studentensportvereniging Lacrosse Groningen Gladiators is opgericht in 2003. Er zijn teams die deelnemen aan de nationale competitie en (inter)nationale toernooien. 

Naast intensief sporten houden de Gladiators ook van gezelligheid. En gezelligheid heeft de vereniging absoluut te bieden! Zo zijn er twee borrels per maand en worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Het jaarlijks Schierkamp op Schiermonnikoog is daar een van, een weekend met non stop gezelligheid en lacrosse! Om het jaar af te sluiten vindt er een feestelijk gala plaats.

Geïnteresseerd in de sport? Wil je een keertje meetrainen met de leukste sportvereniging van Groningen? Neem dan gerust contact met ons op! We staan elke maandag en woensdag van 20:00 tot 22:00 uur op de hockeyvelden van de ACLO te trainen, dus je kan ook een keertje komen aanwaaien.

Voor (studenten)verenigingen, scholen en bedrijven organiseren wij clinics