Clinics

Niks is beter voor een goede band tussen studenten dan lekker samen te gaan sporten. Voor een leuke sportervaring kunt u bij ons terecht voor clinics. Wij laten iedereen graag zien waarom wij onze sport lacrosse zo ontzettend gaaf vinden. Lacrosse is een nieuwe, snelle en tactische sport waarvan de basis snel geleerd kan worden: ideaal voor een sportieve clinic.

Lacrosse is een gescheiden sport die ook gemixt gespeeld kan worden. De regels tussen de dames en heren verschillen duidelijk. Waar de mannen hoofd-, schouder-, elleboog-, en handbescherming dragen omdat de sport full-contact is, dragen de vrouwen alleen een bitje tijdens deze snelle, tactische sport. De mix versie is een variant tussen beide en daarmee ideaal voor studieverenigingen, waarin je kennis maakt met de beginselen van lacrosse en naderhand een leuke competitie speelt.

In Nederlands wordt lacrosse voornamelijk door studenten beoefend. De vereniging levert dan een of twee instructeurs (afhankelijk van de grootte van de groep) en alle benodigdheden zoals sticks & goals die nodig zijn: je bent dan helemaal voorzien! Of je nou met 5 of met 30 man komt; succes is gegarandeerd!

De twee varianten waarin clinics worden gegeven zijn:

  • Mixed lacrosse: een non-contact vorm van lacrosse die gespeeld kan worden met mannen en/of vrouwen. Lacrosse Groningen Gladiators kan een mixed lacrosse clinic geven aan groepen tot 35 personen.
  • Men’s lacrosse: een full contact variant die eigenlijk alleen gespeeld wordt met mannen. Hierbij draagt men een helm, handschoenen, schouderbescherming en elleboogbescherming. Lacrosse Groningen Gladiators kan een men’s lacrosse clinic geven aan groepen tot 15 personen.

Voor verdere informatie kunt u mailen naar clinic@lacrossegroningen.nl. Wij hopen jullie snel op het sportveld tegen te komen!